Grupp: Huvudforum

C-RAD

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 11:03:27

analysen på redeye som är "negativ" till bolaget har hittils inte bemöts med ngn direkt kritik av fakta , vilket kan tolkas som att många håller med , vore intressant med en analys av analysen ???

har den rätt lär det ju fortsätta ner o troligen än mer efter kommande rapport .

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 11:13:36

Vad tycker du själv?

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-05-25 11:14:12
0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 13:09:48

tycker själv den belyser saker på ett sätt som får mig att tveka kring alla dom pos prognoser det skrivs om , tyvärr kan jag inte hitta någon som bemöter det negativa .

Ni som är pålästa på bolaget verkar också ha svårt att bemöta denna analys , att skribenten varit pos till AIK aktien bryr iaf inte jag mig om !

Fakta är ju att C-RAD länge varit en aktie som många hoppas på , dom som tjänat pengar på den är dom som lyckats hänga med i P&D skrivandet :-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 13:49:02

Blogginlägget nämner lite av C-Rads historia och nämner sedan att bolaget är övervärderat baserat på Erik Pensers prognos om omsättning de kommande åren.

Jag håller med att om EP får rätt så har bolaget misslyckats och är mao övervärderat. Men jag tror inte på det scenariot.

Var det något specifikt som du önskar att de inlästa tillbakavisar?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 13:49:08

Blogginlägget nämner lite av C-Rads historia och nämner sedan att bolaget är övervärderat baserat på Erik Pensers prognos om omsättning de kommande åren.

Jag håller med att om EP får rätt så har bolaget misslyckats och är mao övervärderat. Men jag tror inte på det scenariot.

Var det något specifikt som du önskar att de inlästa tillbakavisar?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 13:58:52

kan inte kopiera av ngn anledning

men det som står på slutet från Axier dr dom jmf med Micropos o skriver om Catalyst låter där inte så "stort" eller är det gammalt ?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 14:15:49

Läs gärna hela analysen och inte bara utklippet i redeye bloggen. Den tar upp både fördelarna och nackdelarna.

Att C-Rads produkter köps av stora referenskliniker och universitetssjukhus (och inte bara av udda småkliniker) är betyg nog för mig att produkterna är av hög kvalité.

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-05-25 14:22:28

Vet inte men jag ser GEMIni som en produkt som kommer att nå marknaden och då minsann är C-rad undervärderat.

Prognoserna är i underkant och omC-rads nuvarande satsningar blir bra så kommer de skruvas upp rejält.

GEMini lixom där handlar det om avtal som skulle ge bruttovinster från 20-100m kr/år. Dvs att det blir ett hopp i omsättningen och troligtvis inte något som ökar lite hela tiden eftersom målet är att knyta ett avtal med en annan tillverkare.

0
Ogilla!
41
Gilla!
2013-05-25 14:30:43

Med tanke på det kontaktnät som EH mfl har på c-rad world wide, så kan nog det bekymret tas bort. Få om något liknande mindre bolag tror jag kan visa upp de kontaktytor som c-rad har.

Sen är ju inte det en garanti för att de ska lyckas. Men med EH o Brahmes tidigare bedrifter mottas säkerligen deras åsikter o produkter med en viss mått av respekt.

Tror nog man får ge det här lite ytterligare tid innan man kan se vad det kommer att ge.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 15:52:16

Har nu läst analysen och mitt spontana intryck är att den är balanserad och väl skriven. Att välja att inte gå på djupet i en så pass komplex teknik som avancerad strålbehandling är kan säkert vara klokt.

Jag är alltså imponerad av den arbetsinsats som lagts ner.

På kort sikt (de närmaste månaderna) baserar sig C-Rads förutsättningar på framför allt två saker. Interfacen som ska lanseras till dels Elektas strålbehandlingsenheter och dels General Electrics bildgivande teknik.

Var konkret de andra stora avtalen ligger utvecklingsmässigt som C-Rad ingått med exempelvis IBA är svårt att nu ha någon uppfattning om.

Min slutsats får bli att efter årsstämman nästa vecka lär utgångsläget för kommentarer vara betydligt bättre.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-05-25 16:15:39

#10

Efter att nu ha läst analysen måste jag hålla med föregående talare. Tycker att den är bra skriven men hoppas naturligtvis på ett tidigare positivt utfall än grinig.

Blir intressant att höra EH kommentarer kommande vecka.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 16:39:30

#10

Onekligen. Tanken är att bl.a. presentera en plan för USA-marknaden. Ska bli spännande att se vad detta rent konkret innebär.

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-05-25 17:25:30

Grinig skriver sina analyser efter en utarbetad mall de ser liknande ut hela tiden. Han/hon läser på om bolaget i fråga och använder referenser av EP/Remium etc för att dra sina sälj/köp råd.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 19:12:06

Analyser och synpunkter ur alla dess vinklar är väl alltid välkommet oavsett verklighetsförankring och tillvägagångssätt... upp till en själv att bedömma i slutändan.. har läst en mallanalys tidigare och oavsett om det är galna köprekar på aik eller griniga bioteknikanalyser är de väl ett kul inslag om man nu tycker det..

..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 19:26:17

Har inte tid för något längre utlägg nu men att jämföra med Micropos.... ??

Vad ger det och vad säger det om "analysen", raypilot kan endast användas vid prostatacancer och har Micropos öht fått någon order än på raypilot? Mig veterligen har de inte det.

Hur många referensklinker och erkända sjukhus har köpt och använder Catalyst och Sentinel?

Som Lindhe skriver, GEMini ska vara klar och börja säljas inom kort och det är bara att läsa prospektet för att se vad den förvän.tas ge för intäkter.

Jag tycker "analysen" är ett klipp och klistra verk utan egna tankar och åsikter, den bygger helt på EP prognoser som visat sig vara konsekvent fel. Har ärligt talat svårt att se hur ni kan säga att den är välskriven.

Det är dock välkommet med kritiskt intällda ögon men även de måste ta hänsyn till verkligheten samt nära stående nyheter som GEMini.

Vore mycket mer intressant att se en jämförelse med Raysearch som har betydligt mer gemensamt med C-RAD.

En sista sak, skribenten friskriver sig direkt i inledningen genom att säga att skriva "  Om C-Rad lyckas sälja stora mängder av sin utrustning framöver kommer bolaget att tjäna stora vinster"

Ja, det är precis det som vi aktieägare ser framför oss och är övertygade om men det tar inte skribenten upp.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 19:59:19

15#

"ta hänyn till verligheten" märklig analys kommentar , det är väl inte jämförelsen med andra bolag som är huvudspåret utan hur denne person ser "verkligheten" för C-RAD

det är väl sannt att C-RAD hittils inte fått större orders eller ?

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-05-25 20:20:57

16# 10 system är ganska stort

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 20:21:01

#16 Sant är väl att de visade positivt kassaflöde för första gången i Q4 2012 och att de succesivt byggt upp orderingången och kassaflödet. De har också sålt väldigt många Catalyst och Sentinel till många erkända sjukhus i olika länder och världsdelar, där den största enskilda ordern var på totalt 10 system.

C-Rad befinner sig i gränslandet mellan förhoppningsbolag och vinstdrivande bolag, de har en löpande försäljning men har även kommande produkter som berättigar förhoppningar.

Tänker främst på GEMini, om man frågar bolaget får man svar att GEMini kommer att vara klar för marknaden inom det närmsta. Vi har även sett att Cablon gått från ett LOI till ett färdigt avtal under våren samt att C-Rad presenterat GEMini på ESTRO bla med nytt produktmaterial.

I prospektet skriver C-Rad att ett serieavtal för GEMini kommer att innebära en försäljning på 100 till 300 enheter per år beroende på vilken aktör avtalet sluts med.

Vad jag fått fram är att GEMini kommer att betinga ett pris runt 1 miljon (rätta mig gärna om jag har fel) men vi kan för säkerhets skull räkna på ett pris på 700k i så fall kommer ett enda serieavtal för GEMini att ge C-Rad intäckter på 70 till 210 miljoner kr varje år.

I prospektet står också att avtal gällande GEMini kan tecknas med en eller flera producenter.

Sedan tillkommer begagnat marknaden för GEMini där bara Cablon har 100 installerade enheter som ska bytas ut. Cablon och C-Rad har som sagt redan skrivit avtal om detta.

Vad ska detta värderas till tycker ni?

Om man ska kontra den i mitt tycke meningslösa jämförelsen med Micropos kan man ta Aerocrine:

Har aldrig gått med vinst, börsvärde... 1700 miljoner.

Det var allt från mig, nu får ni diskutera vidare.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 23:00:31

#15

Jämförelsen men Micropos behöver vi inte ta på alltför stort allvar. Det tror jag inte ens Micropos VD Tomas Gustafsson hade gjort. Han hade gärna sett ett samarbete mellan bolagen. Micropos har en enda produkt, Raypilot, som begränsar sig till prostata och tekniskt skiljer sig från C-Rad:s positioneringssystem.

Raypilots tumörlokalisering bygger på att en förbrukningsvara ska opereras in i kroppen. Då blir det genast mycket svårare (infektionsrisk). Men onekligen verkar Micropos duktiga på det ben man står på.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-26 10:16:40

Enligt sign Markin se nedan , att börja prata om rykten på detta sätt låter lite som P&D eller ?

Uppköpsrykten

Om man också ser till de höga vinstmarginalerna så förstår man varför det florerar flera rykten på marknaden om ett föreliggande uppköp av C-Rad. Både accelleratortillverkare liksom underleverantörer till strålterapiföretagen har givetvis intressen i detta. Det är mycket lätt att räkna hem C-Rad till en mycket högre kurs än dagens 17 SEK.

Tror inte heller att det är en slump att ryktena tagit fart just nu. Sentinel är på väg att bli stort inom 4DCT, Catalyst säljer bra mot både Varian och Elekta, även Civco i USA är intresserat av Catalyst. Samt ett nära förestående genombrott för GEMini.

Det är mycket spännande tider för C-Rad och vi har en mycket ljus framtid. Alla är nog övertygade om att det aldrig sett bättre ut för C-Rad, på alla punkter samtidigt dessutom!

Betydligt högre kurser är mycket välmotiverade.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-26 10:57:20

Gör man så här i Skåne och Lund så kommer andra också att göra det. Lund/Malmö är referensklinik och s.k. early adopter. Har för övrigt redan smittat av sig till Danmark i ännu större upplaga.

http://www.med.lu.se/klinvetlund/medarbetare/nyhetsarkiv/130507_ceberg

- SUS har skapat en toppmodern strålbehandlingsklinik med den senaste teknologin och med en nästintill komplett uppsättning av behandlingsmöligheter.

- Den nya teknik som nu installerats i den nya byggnaden är optimerad för så kallad intensitetsmodulerad rotationsterapi, guidad av integrerad bildtagning och med möjlighet att ta hänsyn till patientens rörelser (allt C-RAD:s teknik; min anmärkning)

- Vi går mot allmer individualiserade och adaptiva behandlingar...

- Vi har sedan länge arbetat med utvärderingar och jämförelser av olika avancerade behandlingstekniker... (och valet föll på C-RAD:s teknik; min anmärkning).

----------------------------------

Riktigt på den här nivån att kunna förändra kartan för hur strålbehandling ska utföras är väl inte riktigt Micropos. Det är alltså inte riktigt rättvist mot Micropos att behöva jämföra sig med C-RAD.

Mot bakgrund av bl.a. ovanstående från Lund/Malmö kommer C-RAD alltid att dra till sig intresse från större aktörer i branschen. Så visst är ett bud en konkret möjlighet. Oklart är som vanligt när.

Det USA-baserade företaget Civco är en möjlighet. Nämns Civco på stämman nästa vecka ska man lyssna lite extra.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-26 11:55:32

Kanske ska tillägga att integrerad bildtagning är fina saker. Då har man hela tiden koll på var tumören befinner sig under tiden den strålas eftersom bildtagningen sker samtidigt.

Då kan man tycka att man inte behöver operera in något i kroppen. Den slutsatsen vågar jag dock inte dra eftersom jag är lekman på området och då det säkert kan finnas tumörer som är lokaliserade på ett sätt där detta ändå är nödvändigt.

Vad jag förstår så kommer förvärvet av Cyrpa att leda till att precisionen i C-RAD:s teknik höjs ytterligare.

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-05-26 16:22:25

Vindfågeln

I senaste pmet c-rad släppte nämner dom att:

"As part of a cooperation the clinic is performing a study comparing data from cone beam CT and C-RAD Catalyst. A report will be published in 2013."

Vad innebär detta igentligen? Vad blir catalysts roll ?

Trodde det var sentinels roll att sköta ct delen.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-26 18:10:19

Catatyst bestämmer när stråldosen ska leveras av acceratorn.

Troligen vill man försäkra sig om att arbetsflödet mellan de inblandade enheterna är fullständigt inegrerat. Ingen stråldos får alltså levereras som inte har stöd av bildtagningen.

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-05-26 19:00:15

Oki

Tack!

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-05-26 19:51:02

Jag är på internat med jobbet torsdag/fredag så jag kan inte närvara:(

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-26 21:22:11

Kan inte ngn som ska på stämman rapportera live på ngt lämpligt forum eller dyl? :)

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-05-26 21:56:49

#27

Kunde ju vara en idé till EH och Co., borde ju inte vara kärnfysik, i dessa IT tider, att få fram en livesändning från stämman kan tyckas.;)

Men som du säger, förhoppningsvis är det några vänliga c-rad själar på plats som kan tänka sig att skriva några rader om vad som är på G i bolaget.:)

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-05-27 08:47:16

Varit bortrest fre-sö men nu tagit mig tid att läsa den griniges analys.

Faktan är ju inte fel på men det känns rätt uppenbart att han hakar upp analysen på en annan analys (EP) som är extremt defensiv och jag vet att denna Penseranalytiker inte kan vare sig branschen eller bolaget särskilt väl. Tror Grinig vet att de otroligt viktiga beskeden som kommer innan junis utgång :

1 GEMini bekräftat helt kommersiellt klar med godkända kliniska bilder.

2 Elekta Interfacet releasat och klart vilket kommer lägga grunden till en STOR Elektaförsäljning.

3 GE ska produktlansera Sentinel

kommer innebära en ordentlig uppvärdering och genom rubriksättningen vill han få folk att sälja billigt och Mr Grinig lär väl stå med håven och ta emot åtminstone ett urval av dessa aktier.

EP analytikern lär komma att få uppgradera sina prognoser framöver, var så säker.

Mycket spännande vecka som nu inleds och minst två dagar ,rapportdagen på ons och stämmodagen på fredag lär ju bli garanterat informativa.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-27 10:31:21

Elekta säljer två Versa HD till Leeds. Speciell inriktning på inoperabel lungcancer...

http://www.elekta.com/pressreleases/776047/leeds-st-james-s-institute-of-oncology-acquires-two-elekta-versa-hd-radiotherapy-systems.html

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-05-27 10:37:01

Och jag köpte 10 k på 15,30 precis. Gäller att skaka fram likvider då såna här extraordinära tillfällen dyker upp...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-27 10:43:13

Många som är rädda för rapporten, ska bli intressant att se på onsdag om C-rad kan överraska.

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-05-27 10:49:56

32

Har svårt att förstå denna rädsla då vi har minst sagt tunga triggers, (läs 29) som stundar inom kort.

Men visst C-Rad:s rapporthistorik har väl inte varit en fröjd för aktieägarna så många gör som de brukar och resonerar som så att de köper efter rapport.

Jag vet personligen ett par riktigt tunga lirare som har denna plan och nåt säger mig att det ons-fre kan bli riktigt trångt i ingången. Para detta med nån kalasnyhet, (ex GEMini) så lär kursen gå bananas...

Intressant läge ?

You Bet !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-27 10:51:31

C-röd går som tåget nu, är det 60lappen som är på gång nu ???

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-27 10:56:01

#34 heter nog Slimpy på annat forum... :-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-27 11:04:33

#33

Marknaden är kortsiktig därför säljer folk av...men gissar som du att det är många som tänker köpa tillbaka direkt efter rapporten. Tiden får utvisa om det är ett smart drag eller inte.

Det absolut viktigaste i mina ögon är att försäljningen kommer igång. Det spelar ingen roll hur många avtal man har om man ändå inte klarar av att sälja sina produkter. Vi får se om Elekta och GE interfacet ger den försäljningsboosten som många väntar sig.

Sentinel borde bli godkänt i Kina när som helst, vilket bör ge en skjuts till försäljningen. Har vi fått någon information om när Catalyst beräknas bli godkänt?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-05-27 11:21:45

36

Angående Catalyst och Kina så kommer frågan ställas på fre men framåt hösten är vad jag hört tidigare.

Apropå boost så kan vi ju konstatera att GE är ett megaföretag som inte längre samarbetar med Varian och RPM systemet. GE väljer nu Sentinel så hur detta inte skulle bli en boost av dignitet har jag mycket svårt att förstå...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-27 15:55:37

Vände upp fint idag, vi får se om det håller i sig fram till rapport på onsdag. Förväntningarna på rapporten verkar lågt ställda och på den här kursnivån känns det som att en normal rapport kan tas emot utan någon större reaktion på kursen.

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-05-27 16:03:11

38

Allt bättre än katastrof och vi rallar vidare på onsdag inför triggerbomberna varav jag hoppas något bombas ut innan stämman ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-27 16:16:50

Hur ser det ut? Ni som tankande på 15.30:- och har finfina vinster säljer ni nu när aktien börjar bli överköpt?:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-27 16:25:19

Klart man gör i denna tradingaktie, kortsiktig som alla andra daytraders här.

.

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-05-27 16:28:50

40

Några laxar hit eller dit är en piss i missisippi inför rallyt som komma skall ;-)

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.